Kleed je in stijl voor Oktoberfest 2023!

  • Geplaatst op
  • Door Tirolerkleding.net
  • 0
Kleed je in stijl voor Oktoberfest 2023!

Nog even en het is weer tijd om flink te feesten op het Oktoberfest van half september tot en met begin oktober. Voor het originele volksfeest moet je in München zijn, maar ook in Nederland wordt op speciale feesten aandacht besteed aan dit spektakel. Een belangrijk onderdeel van het Oktoberfest is de klederdracht; mannen dragen een lederhose, vrouwen vaak een dirndl. Reis jij de komende periode af naar München om je te storten in het feestgedruis? Of houd je thuis een feestje in dit thema? Dan vind je bij ons alles voor een complete outfit in deze stijl.

Traditionele klederdracht met een modern tintje

Van oorsprong is Oktoberfest ontstaan in 1810 om de bruiloft te vieren van de toenmalige kroonprins en de prinses. Tegenwoordig draait het feest vooral om tradities. Bij de opening van het feest draait de burgemeester het eerste vat open, waarna er volop bier gedronken wordt. Daarnaast is het overgrote gedeelte van de feestgangers gehuld in de traditionele kleding, zoals een lederhose of een dirndl.

In ons assortiment vind je de genoemde kleding in verschillende stijlen, wat traditioneler of modern. Zo kunnen vrouwen bij ons een lange dirndl jurk bestellen, maar vind je ook een tiroler bustier voor als je tijdens het feest liever in een spijkerbroek loopt. Wil je graag helemaal uitpakken? Draag dan een 3-delige dirndl, bestaande uit een blouse voor onder de jurk, de jurk zelf en een schortje. Maar ook voor de mannen verkopen wij verschillende soorten Tiroler kleding. Zo kunnen de heren kiezen uit lederhosen in verschillende kleuren (compleet met bretels), shirts of gooi het eens over een andere boeg met een bierkostuum.


Maak het Oktoberfest compleet

Wanneer jij je outfit hebt gepast, kan je nog het gevoel krijgen dat er nog iets ontbreekt. Wij adviseren je daarom ook altijd even een kijkje te nemen bij de accessoires die zorgen voor de finishing touch. Een Heidi pruik kan handig zijn wanneer je zelf net iets te kort haar hebt voor de bekende vlechten. De mannen hoeven zich even niet druk te maken om hun haardracht door heel eenvoudig een Tiroler hoed te combineren met hun outfit.

Houden jullie zelf een feest in dit thema, zit het met jullie eigen klederdracht helemaal goed maar ontbreekt de juiste versiering nog? Neem dan eens een kijkje bij de Oktoberfest versiering in onze winkel. Hier vind je alles om de sfeer er goed in te brengen: van slingers tot opblaasbare Pretzels.


Outfit voor de kids

Oktoberfest is niet alleen een groot bierfestijn, maar ook een volksfeest. Vergeet daarom ook niet om de kinderen ook te laten meegenieten van dit leuke evenement. Ook voor je kleine spruit hebben wij leuke Tiroler kleding in het assortiment, zoals dirndl jurkjes, bloesjes en Tiroler broeken. Storten alleen jij en je partner je dit jaar in het feestgedruis en blijven de kinderen bij de oppas? Dan is de Tiroler kleding voor de kinderen altijd een leuke optie voor een outfit tijdens carnaval.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.